Bereikbaarheid

HOUD ER REKENING MEE DAT DE OVERTOCHT MET DE VEERDIENST RUIM VAN TEVOREN GEBOEKT DIENT TE WORDEN, DAT KAN VIA REDERIJ DOEKSEN. VANAF HET HAVENPLEIN VERTREKKEN BUSSEN DIE AANSLUITEN OP DE BOOTTIJDEN, VOOR PENSION IN DE WITTE HANDT STAP JE UIT BIJ HALTE ‘VMBO MIDSLAND’. HET IS DAN NOG SLECHTS DRIE MINUTEN LOPEN NAAR HET PENSION. VOOR DE ACTUELE VERTREKTIJDEN VAN DE BUSSEN KUN JE HET BESTE EVEN OP DE WEBSITE VAN ARRIVA TERSCHELLING KIJKEN.

locatie 

Midsland is het op één na grootste dorp van Terschelling, zeer centraal gelegen op het midden van het eiland, tussen West-Terschelling en Formerum in. Zowel winkels, als cafés en restaurants zijn volop te vinden in dit gezellige dorp en vanuit hier is het zo’n zeven minuten fietsen naar Midsland aan Zee. Hier is het zandstrand heel breed en zeer geschikt voor kinderen. Tijdens de zomervakantie is hier strandwacht van de KNRM aanwezig.

Terschelling is een prachtig, veelzijdig eiland met volop bos, duin, strand, wad en veel meer moois om te ontdekken. Het eiland is met een lengte van 28 kilometer en een breedte van bijna 4 kilometer het op één na grootste Nederlandse Waddeneiland. Het eiland beschikt over ruim 80 kilometer aan fietspaden, meer dan 200 kilometer aan wandelpaden en 55 kilometer ruiterroutes. In het westen is een enorme strandvlakte: de Noordsvaarder, in het midden een groot duingebied met ten zuiden daarvan de polder en het wad en in het oosten vind je de Boschplaat: een prachtig natuurgebied dat ook nog eens de helft van het eiland beslaat.